073 7200 200

Beslaglegging

Een beslaglegging is heftig. Zowel als het u overkomt, als dat u ons opdracht geeft beslag te leggen.

Het conservatoir of executoriaal beslag is een middel dat flink aankomt. Ineens zorgt u er immers voor dat uw tegenpartij verrast wordt en niet kan beschikken over een positief banksaldo. Of u legt beslag op een huis, auto, voorraad of andere goederen. Dat doet pijn. Ook kunt u beslag leggen onder derden. Een zogenaamd derdenbeslag. Dat betekent dat u bijvoorbeeld beslag legt op een bankrekening (bankbeslag). Of u legt derdenbeslag onder een opdrachtgever van uw contractspartij. Hierdoor blokkeert u de betaling van die opdrachtgever aan uw contractspartij. Heel vervelend. Ook kunt u beslag leggen op aandelen (aandelenbeslag) of beslag op een bedrijf. Of op een schip, het zogenaamd maritaal beslag.

Als specialisten in beslaglegging zijn wij bij Snijders Litigation advocaten vrijwel dagelijks bezig met beslag leggen. Als u hierover vrijblijvend van gedachten wilt wisselen, maak gerust een afspraak met een van onze specialisten in beslaglegging. Of stuur een e-mail met uw vraag.

Beslag leggen

Een beslag dat u legt, kan conservatoir of executoriaal zijn. Conservatoir beslag is een beslag dat wordt gelegd om zeker te zijn dat gelden of goederen worden veilig gesteld. Als heftig bij-effect kan een conservatoir of executoriaal beslag betekenen dat u bijvoorbeeld de bedrijfsvoering van uw contractspartij (tijdelijk) stil legt. Of de overdracht van een huis of bedrijfspand of bijvoorbeeld aandelen blokkeert.

Bij privé personen kan beslag op een woning of een loonbeslag/beslag op salaris soms heel doeltreffend zijn.

Beslaglegging opheffen

Als er beslag is gelegd, kan dat er onder omstandigheden ook af. Het beslag kan er af gehaald worden door onze specialisten. Bijvoorbeeld door opheffing van het beslag te vorderen, buitengerechtelijk. Dat kan ook in kort geding of tijdens een lopende procedure. Ook kan er zekerheid worden gesteld, bijvoorbeeld door een bankgarantie te stellen of andere zekerheden te verschaffen, zoals een recht op de overwaarde van onroerend goed, zoals een huis of bedrijfspand.

Beslag leggen door Snijders Litigation

Omdat wij als processpecialisten in vele branches dagelijks bezig zijn met beslag leggen en beslaglegging, behoren wij tot de top in Nederland op dit gebied. De jarenlange ervaring in beslagleggingen maar ook opheffings kort gedingen maakt dat we met recht kunnen zeggen hier de meest ervaren topspeler in zijn waar u terecht kunt. Maak direct een afspraak met één van onze specialisten.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ligitation advocaat om een conflict te winnen? Snijders Litigation heeft een team van de beste, meest gedreven procesadvocaten in Nederland. Veel mensen kiezen voor ons omdat daadkracht, vechtlust en diepe kwaliteit bij ons gegarandeerd zijn.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Het laatste nieuws

Actueel

Als procesadvocaat is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Alles over aansprakelijkheid en het aansprakelijkheidsrecht
Aansprakelijkheid is voor veel mensen niet een kwestie om zich op dagelijkse basis mee bezig [...]
Snijders Litigation verwelkomt vanaf 1 juni 2021 Erik Braun
Vanaf dinsdag 1 juni 2021 verwelkomen wij Erik Braun in het team van zeer ervaren [...]
Alles over een aanmaning
Hebt u een klant reeds een betalingsherinnering gestuurd, maar wordt uw factuur niet voldaan? Stuur [...]