073 7200 200

Executoriaal beslag

Ook het innen van een vonnis door middel van een executoriaal beslag is een vak apart.

Tenminste: als de tegenpartij zich verschuilt en probeert niet vatbaar te zijn voor uitwinning van een vonnis. Dat gebeurt met enige regelmaat. Een B.V. wordt bijvoorbeeld leeggehaald. Dat kan door bankrekeningen leeg te halen of bestaande handel c.q. ‘business’ over te hevelen naar een andere werkmaatschappij. Soms is er eenvoudigweg niks om een vonnis op te verhalen. Een vonnis executeren is dan lastig.

Of er wordt executoriaal beslag gelegd en er ontstaan executiegeschillen over wat wel en wat niet wordt bedoeld met het vonnis. Of een executiegeschil ontaard in een nieuwe rechtszaak, veelal een kort geding, omdat er bijvoorbeeld een nieuw bewijsstuk boven tafel is gekomen danwel omdat er volgens een partij een evidente misslag is gemaakt door de rechter in een vonnis. In dat geval wordt vaak betoogd dat executie van het vonnis, bijvoorbeeld door een executoriaal beslag, leidt tot niet terug te draaien vergaande gevolgen.

Bij Snijders Litigation zijn we thuis in executie en executiegeschillen. We hebben er veel ervaring mee en kunnen u aan de hand nemen naar de oplossing. Dat kan zijn als winnende partij bij een uitwinning van een vonnis, doordat we de deurwaarder strategisch instrueren om executoriaal beslag te leggen op goederen of vordering van de tegenpartij. Het kan ook zijn dat u juist een zaak verloren heeft en hangende het hoger beroep executie wil opschorten en dus bijvoorbeeld een executie kort geding wil starten.

Executoriaal derdenbeslag

Een executoriaal derdenbeslag is een beslag dat gelegd wordt onder een derde partij ter uitwinning van een vonnis. Dat betekent dat er bijvoorbeeld beslag gelegd wordt op een bankrekening (‘onder een bank’). Of er wordt beslag gelegd onder een opdrachtgever van de tegenpartij die nog een geldbedrag moet betalen aan uw tegenpartij. De bank of opdrachtgever moet dan aan u betalen, omdat u beslag heeft gelegd, in plaats van aan de tegenpartij. Zo wordt een tegenpartij vaak door ons gedwongen om te voldoen aan het vonnis. U krijgt dan uw geld, waar uw tegenpartij dwars lag.

Heeft u vragen over executie, executoriaal derdenbeslag of wil u een executie kort geding starten? Neem contact met ons op en maak gelijk een vrijblijvende adviesafspraak.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ligitation advocaat om een conflict te winnen? Snijders Litigation heeft een team van de beste, meest gedreven procesadvocaten in Nederland. Veel mensen kiezen voor ons omdat daadkracht, vechtlust en diepe kwaliteit bij ons gegarandeerd zijn.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Het laatste nieuws

Actueel

Als procesadvocaat is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Alles over aansprakelijkheid en het aansprakelijkheidsrecht
Aansprakelijkheid is voor veel mensen niet een kwestie om zich op dagelijkse basis mee bezig [...]
Snijders Litigation verwelkomt vanaf 1 juni 2021 Erik Braun
Vanaf dinsdag 1 juni 2021 verwelkomen wij Erik Braun in het team van zeer ervaren [...]
Alles over een aanmaning
Hebt u een klant reeds een betalingsherinnering gestuurd, maar wordt uw factuur niet voldaan? Stuur [...]