073 7200 200

Procederen bij de kantonrechter

Wilt u een procedure starten bij de kantonrechter of bent u gedagvaard voor het kantongerecht? Laat u dan bijstaan door Snijders Litigation.

Wij zijn dé specialist voor uw procedure bij het kantongerecht. Wij hebben ruime ervaring in het procederen bij de kantonrechter, zowel in kort geding als in bodemprocedures.

Tal van (commerciële) verhuurders, huurders, werkgevers, kredietinstellingen en handelsagenten hebben wij succesvol bijgestaan voor het kantongerecht. Of het nu gaat om de ontruiming van uw bedrijfs- of woonruimte, de opzegging van uw agentuur- of huurovereenkomst, de incassering van een consumentenkrediet of een andere vordering waarvoor u moet procederen bij de kantonrechter, bij Snijders Litigation bent u aan het juiste adres. Niet alleen voor het voeren van uw procedure voor de kantonrechter, maar ook voor advies daarover.

Het kantongerecht

Bij het kantongerecht, tegenwoordig de sector kanton van de rechtbank, worden alle civiele zaken behandeld en beslist met een geldelijk belang van maximaal EUR 25.000,- en zogenoemde aardzaken. Aardzaken zijn zaken waarvoor u moet procederen bij de kantonrechter ongeacht het geldelijk belang van uw zaak. De meest voorkomende aardzaken zijn arbeids- en huurzaken. Maar ook voor geschillen over een agentuurovereenkomst, een consumentenkrediet en een consumentenkoop moet u procederen bij de kantonrechter.

De procedure bij het kantongerecht

De specialisten van Snijders Litigation kennen de ins en outs van het procederen bij de kantonrechter. Het procederen bij de kantonrechter verschilt op onderdelen van het procederen bij de sector civiel van de rechtbank. Zo is procesvertegenwoordiging bij het kantongerecht niet verplicht, kent de sector kanton een eigen procesreglement (met kortere termijnen voor de proceshandelingen) en betaalt u als eiser een lager griffierecht dan bij de sector civiel van de rechtbank. Indien u als gedaagde partij moet procederen bij de kantonrechter betaalt u zelfs helemaal geen griffierecht.
Op zoek naar dé processpecialist voor uw kantonzaak? Neem contact met ons op.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ligitation advocaat om een conflict te winnen? Snijders Litigation heeft een team van de beste, meest gedreven procesadvocaten in Nederland. Veel mensen kiezen voor ons omdat daadkracht, vechtlust en diepe kwaliteit bij ons gegarandeerd zijn.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Het laatste nieuws

Actueel

Als procesadvocaat is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Wat is een getuigenverhoor?
Een getuigenverhoor is een verhoor van een getuige dat op een terechtzitting in de rechtbank [...]
Wat is een dagvaarding?
Wij geven je graag antwoord op de vraag ‘Wat is een dagvaarding?’. Een dagvaarding is [...]
Het instellen van incidenteel hoger beroep
Incidenteel hoger beroep wordt ook wel incidenteel appèl genoemd. Hoger beroep en appèl zijn synoniemen [...]