073 7200 200

Procederen bij het NAI

Sinds 1949 bestaat De Stichting Nederlands Arbitrage Instituut (ook wel het ‘NAI’ genoemd). Procederen bij het NAI kan in hoge mate vormgegeven worden naar gelang uw persoonlijke wensen.

Als vorm van arbitrage zijn op de procedure bij het Nederlands Arbitrage Instituut de wettelijke arbitrageregels van toepassing naast het NAI Arbitragereglement 2015. Dit reglement bevat een aanbevolen arbitrageovereenkomst (in diverse talen) dat u in uw overeenkomst kunt opnemen ten einde het NAI bevoegd te laten zijn om te oordelen over een geschil dat voortvloeit uit uw overeenkomst.

In de clausule waarin u de arbitrageovereenkomst neerlegt kunt u ook afspraken maken over het aantal arbiters dat over uw geschil oordeelt, de wijze van benoeming van die arbiters, de taal waarin de arbitrage wordt gevoerd en de plaats van de arbitrage. U kunt dus procederen bij het NAI waar u dat maar wilt.

Het Nederlands Arbitrage Instituut beslist in beginsel op basis van het toepasselijk recht dat partijen samen hebben aangewezen.

Het Nederlands Arbitrage Instituut

Het NAI is het bekendste en grootste algemene arbitrage-instituut in Nederland en is gevestigd in Rotterdam. Het onderwerp van de arbitrage kan overal in gelegen zijn. Zo kunt u procederen bij het NAI over de uitvoering van een IT contract, maar ook over een overeenkomst van opdracht, een bedrijfsovername of een dispuut over (de verkoop van) onroerend goed.

Naast het bevorderen van arbitrage, is het doel van het NAI gelegen in het bevorderen van andere vormen van alternatieve geschilbeslechting. Zo kunt u bij het NAI ook terecht voor bindend advies en mediation.

Het NAI ook voor uw internationaal conflict

Het NAI faciliteert niet alleen nationale arbitrageprocedures. Voor een internationaal conflict kunt u ook bij het NAI terecht. Voordeel van het voorleggen van uw internationaal conflict aan het NAI is gelegen in het feit dat het arbitraal vonnis op grond van het Verdrag van New York uit 1958 in meer dan 150 staten wereldwijd (ook veel niet EU-landen) ten uitvoer kan worden gelegd.

Bent u op zoek naar deskundig en duidelijk advies over geschilbeslechting? Twijfelt u of u moet kiezen voor de weg naar de overheidsrechter of arbitrage moet overeenkomen met uw handelspartner? Leg uw casus aan ons voor.

Wij zijn gespecialiseerd in procesvoering, zowel in het procederen bij de burgerlijke rechter als in het procederen bij het NAI (of andere arbiters). Met onze jarenlange (proces)ervaring zijn wij dé advocaat die u voor uw arbitrageprocedure zoekt.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ligitation advocaat om een conflict te winnen? Snijders Litigation heeft een team van de beste, meest gedreven procesadvocaten in Nederland. Veel mensen kiezen voor ons omdat daadkracht, vechtlust en diepe kwaliteit bij ons gegarandeerd zijn.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Het laatste nieuws

Actueel

Als procesadvocaat is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Alles over aansprakelijkheid en het aansprakelijkheidsrecht
Aansprakelijkheid is voor veel mensen niet een kwestie om zich op dagelijkse basis mee bezig [...]
Snijders Litigation verwelkomt vanaf 1 juni 2021 Erik Braun
Vanaf dinsdag 1 juni 2021 verwelkomen wij Erik Braun in het team van zeer ervaren [...]
Alles over een aanmaning
Hebt u een klant reeds een betalingsherinnering gestuurd, maar wordt uw factuur niet voldaan? Stuur [...]