073 7200 200

Procederen

Procederen is niet ons doel, gek genoeg. Daarin onderscheiden we ons van de grote groep advocaten.

Procederen is het middel, ons gereedschap voor ons eigenlijke doel: uw zaak winnen. Of winnend afsluiten. En wel zo snel mogelijk. Liefst zonder lange processtukken en liefst zonder lange procedures. In heldere taal schrijven wij. No-nonsens. Dat vinden rechters ook het meest prettig. Niet eindeloos moeilijk draaien. Wel de juiste en rake, toepasselijke jurisprudentie op de juiste plek in het stuk vermelden.

De kunst is om de rechter bij het lezen van een dagvaarding, conclusie van antwoord of ander processtuk te laten voelen dat het klopt wat er staat. Niet alleen op basis van de feiten en jurisprudentie, maar ook omdat het als ‘rechtvaardig’ of ‘redelijk’ voelt wat er staat.

Wat betekent procederen?

Procederen is meer dan enkel processtukken schrijven en naar een mondelinge behandeling (comparitie van partijen gaan). Procederen is meer dan enkel het voorlezen van een pleitnota. Wij hebben de ervaring dat er uit procederen zoveel meer kan worden gehaald dan de standaard riedel af te draaien. Procederen moet in je DNA zitten om het goed te kunnen. De absolute wil om te winnen moet je bezitten. Maar ook het vermogen om verschillende processtrategieën te kunnen inzetten. Op het juiste moment. Timing dus. Procederen is de dagelijkse honger naar het recht. Naar jurisprudentie en ontwikkelingen in de wet. En procederen beslaat de kunst om het verbaal, dus mondeling, in de rechtszaal goed te kunnen overbrengen.

Procederen is een ervaringsvak. Meer dan tienduizend uur trainen. De Engelse vertaling van procederen is to litigate. Ofwel: litigation. We zijn dus litigators. Don’t hate, litigate is ons motto. Zet er een ‘A’ voor en we zijn er. Geen alligator maar a litigator. Even doorbijten.

Gerechtelijke procedure

Een gerechtelijke procedure is dus onderdeel van procederen. Wilt u een proces of gerechtelijke procedure starten? Of: bent u gedagvaard en dus onderdeel geworden van een gerechtelijke procedure? Of: wilt u zo spoedig mogelijk uw geld ontvangen van uw tegenpartij? Wij zijn processpecialisten pur sang. Snijders Litigation behoort tot de absolute top van procesadvocaten in Nederland. Maak direct een vrijblijvende afspraak om uw zaak te bespreken. Wij komen graag naar u toe of u bent van harte welkom op één van onze kantoren in Nederland.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ligitation advocaat om een conflict te winnen? Snijders Litigation heeft een team van de beste, meest gedreven procesadvocaten in Nederland. Veel mensen kiezen voor ons omdat daadkracht, vechtlust en diepe kwaliteit bij ons gegarandeerd zijn.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Het laatste nieuws

Actueel

Als procesadvocaat is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Alles over aansprakelijkheid en het aansprakelijkheidsrecht
Aansprakelijkheid is voor veel mensen niet een kwestie om zich op dagelijkse basis mee bezig [...]
Snijders Litigation verwelkomt vanaf 1 juni 2021 Erik Braun
Vanaf dinsdag 1 juni 2021 verwelkomen wij Erik Braun in het team van zeer ervaren [...]
Alles over een aanmaning
Hebt u een klant reeds een betalingsherinnering gestuurd, maar wordt uw factuur niet voldaan? Stuur [...]