073 7200 200

Hoger beroep – in hoger beroep gaan

Bij een verloren zaak/een verliezend vonnis, bestaat (vaak) de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Dit kan kansrijk zijn.

Er kunnen veel redenen zijn om in hoger beroep te gaan. Zo kan uw advocaat niet het uiterste hebben gedaan in de bodemzaak/zaak in eerste aanleg. Er kunnen zelfs fouten zijn gemaakt door uw advocaat. Vaak zijn deze fouten niet opzettelijk gemaakt. Meestal is het onervarenheid. Of een bepaalde onkunde om goed te procederen. Zo zijn veel advocaten veel te afwachtend tijdens zittingen. Of juist te agressief richting de rechter. Veel advocaten voelen een zitting niet goed aan.

Timing en aanvoelen wat de rechter wil, is essentieel. Rechters zijn immers mensen. Mensen die hun gevoel voor rechtvaardigheid willen laten doorklinken in hun uitspraken. Juist in het civiele recht geeft dat mogelijkheden om een zaak te winnen. Er zijn daar immers veel open normen. Redelijkheid en billijkheid bepalen het recht.

In hoger beroep gaan

In hoger beroep gaan, kan om allerlei redenen. Meestal gaat men in hoger beroep omdat men het niet eens is met het vonnis in de bodemzaak/eerste aanleg/de rechtbank. De kans op succes in hoger beroep hangt af van meerdere factoren. Zo kan de rechter in het vonnis mis hebben geslagen op de feiten. Misschien zijn er extra bewijsmiddelen in hoger beroep in te brengen. Bewijzen, zoals documenten, e-mails, getuigenverklaringen of deskundigenbericht die nog niet (voldoende) aan bod zijn gekomen bij de zaak in eerste aanleg. Ook kan er eenvoudigweg een slechte zitting zijn gedraaid, waarbij u onvoldoende was voorbereid door uw advocaat. Of is er simpelweg een zwaarder tegenwicht nodig in hoger beroep. Een meer in procederen ervaren advocaat bijvoorbeeld. Of enkele van deze zaken. In alle gevallen geldt: het gaat er om dat u de kansen op winst zo groot mogelijk maakt.

Snijders Litigation: ervaren procesadvocaten

Een ervaren procesadvocaat van Snijders Litigation ziet op alle aspecten toe. U hoeft niet wakker te liggen van uw advocaat. Sterker nog, u moet er van overtuigd zijn dat uw procesadvocaat de kans op verlies minimaliseert en uw kansen op winst maximaliseert. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met ons, zodat u binnen korte tijd een gedegen procesadvies in hoger beroep krijgt. Is het advies positief, dan kunnen we u door deze procedure meenemen en heeft u hier de beste strategie en rust in.

Let op: een goede inhoudelijke advocaat is nog geen winnende procesadvocaat. Procederen is, net als voetballen, golfen en tennissen, iets wat steeds beter gaat door het enorm veel te doen. De meeste inhoudelijke specialisten hebben die ervaring niet. Ze komen veel minder in rechtszalen en schrijven veel minder processtukken dan een ervaren procesadvocaat. Laat staan dat ze gewend zijn dagdagelijks in hoger beroep te procederen. Kies dus goed in hoger beroep uw advocaat uit.

Appèl/appèl procedure/hoger beroepsprocedure

De hoger beroepsprocedure, ofwel appèl procedure genaamd, gaat heel anders dan een bodemzaak/rechtszaak in eerste aanleg. In hoger beroep geldt het zogenaamde grievenstelsel. Dat betekent dat uw advocaat in hoger beroep alleen klaagt over bepaalde zaken in het vonnis in eerste aanleg die niet goed zijn gegaan. Dat scheelt een hoop, want dan gaat het in hoger beroep vaak alleen nog maar over een of enkele zaken die moeten worden rechtgezet om de zaak te winnen. Het verschil tussen winst en verlies is vaak dun. Een enkele afspraak die u kunt bewijzen in hoger beroep en u kunt de zaak winnen.

Een vonnis in hoger beroep heet een arrest. Dus een winnend arrest is vaak zeker haalbaar, als u maar goed procedeert. Meer feiten en omstandigheden aanvoert, betere jurisprudentie aanhaalt, overtuigender pleit op zitting, meer getuigenverklaringen of een deskundige die u vraagt een juiste rapportage te overleggen. Er is zoveel mogelijk. Kom het eens bespreken met ons, u zult zien dat er kansen liggen die nog onbenut zijn. En zijn er geen kansen in hoger beroep dan weet u dat ook zeker. U bespaart dan de kosten van hoger beroep. Deze kosten zijn, naast het griffierecht, de kosten voor het opstellen van het processtuk, zoals de memorie van grieven of de memorie van antwoord.

Verweer in hoger beroep

Heeft u in eerste aanleg/in de bodemzaak gewonnen, dan is het zaak ook in hoger beroep te winnen. In principe wordt de gehele zaak opnieuw bekeken aan de hand van de grieven (klachten) van de tegenpartij tegen het vonnis. Wij zijn zeer ervaren in hoger beroepsprocedures. De memorie van antwoord en eventueel een pleidooi is essentieel voor winst. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ligitation advocaat om een conflict te winnen? Snijders Litigation heeft een team van de beste, meest gedreven procesadvocaten in Nederland. Veel mensen kiezen voor ons omdat daadkracht, vechtlust en diepe kwaliteit bij ons gegarandeerd zijn.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Het laatste nieuws

Actueel

Als procesadvocaat is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Alles over aansprakelijkheid en het aansprakelijkheidsrecht
Aansprakelijkheid is voor veel mensen niet een kwestie om zich op dagelijkse basis mee bezig [...]
Snijders Litigation verwelkomt vanaf 1 juni 2021 Erik Braun
Vanaf dinsdag 1 juni 2021 verwelkomen wij Erik Braun in het team van zeer ervaren [...]
Alles over een aanmaning
Hebt u een klant reeds een betalingsherinnering gestuurd, maar wordt uw factuur niet voldaan? Stuur [...]