073 7200 200

Vonnis

U heeft een vonnis ontvangen. Dat kan een winnend of een verliezend vonnis zijn. Of een beetje van beide

Een vonnis is een gerechtelijke uitspraak. Vaak kunt u tegen een vonnis in hoger beroep. Maar let op: dat moet u wel tijdig doen. Dus binnen de hoger beroeps of appèltermijn. Anders vervalt uw recht op hoger beroep. Soms is dat drie maanden, soms echter maar vier weken. Of nog een andere termijn. Dat hangt af van welke procedure er is gevoerd.

Wij van Snijders Litigation zijn processpecialisten. Wij zien dus meteen welke termijn toepasselijk is. Maar ook zien we snel bij het lezen van het vonnis of een hoger beroep zinvol is. Of, als u heeft gewonnen, wat de kansen van uw tegenpartij zijn als zij besluit om in hoger beroep te gaan.

Vonnis rechtbank

De meeste vonnissen zijn vonnissen van de rechtbank. Een vonnis is een uitspraak van de rechtbank, in bodemprocedure of kort geding. In een vonnis staan de partijen bij de procedure genoemd, het procesverloop, de feiten en de beoordeling van de rechter of rechtbank. In het zogenaamde dictum, op het einde van het vonnis of uitspraak, staan de veroordelingen. Dat zijn vaak inhoudelijke veroordelingen en proceskosten veroordelingen.

Vonnis kantonrechter, sector kanton, uitspraak kantongerecht genaamd

Bij de kantonrechter, ook wel sector kanton genaamd, wordt geprocedeerd over bijzondere zaken. Zoals arbeidszaken, huurzaken, zaken over consumentenkrediet of consumentenkoop. Ook zaken met een belang (beperkt) tot € 25.000,– worden bij de kantonrechter behandeld. De kantonrechter wijst soms vonnissen, soms beschikkingen. Het komt feitelijk op hetzelfde neer: het zijn uitspraken van de kantonrechter. Wij zien als specialisten in procederen direct of hoger beroep mogelijk is, welke termijn er voor staat en wat de kansen zijn. Ook kunnen we een inschatting maken van de kosten. Of zien we wat er fout is gegaan en aan wie dat ligt. Dat kan aan de feiten liggen, maar ook aan u of uw advocaat.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak om het vonnis dat u heeft ontvangen te bespreken. Wij kunnen u vrijwel direct melden of u nog kans heeft een vonnis te herstellen in hoger beroep. Of dat er een andere mogelijkheid bestaat om uw zaak alsnog te winnen.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ligitation advocaat om een conflict te winnen? Snijders Litigation heeft een team van de beste, meest gedreven procesadvocaten in Nederland. Veel mensen kiezen voor ons omdat daadkracht, vechtlust en diepe kwaliteit bij ons gegarandeerd zijn.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Het laatste nieuws

Actueel

Als procesadvocaat is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Alles over aansprakelijkheid en het aansprakelijkheidsrecht
Aansprakelijkheid is voor veel mensen niet een kwestie om zich op dagelijkse basis mee bezig [...]
Snijders Litigation verwelkomt vanaf 1 juni 2021 Erik Braun
Vanaf dinsdag 1 juni 2021 verwelkomen wij Erik Braun in het team van zeer ervaren [...]
Alles over een aanmaning
Hebt u een klant reeds een betalingsherinnering gestuurd, maar wordt uw factuur niet voldaan? Stuur [...]