073 7200 200

Kort geding

U zult niet snel een kantoor treffen dat meer ervaren is in het voeren van een kort geding dan Snijders Litigation.

Juist het kort geding is een procedure waarin al onze litigation vaardigheden samenkomen. Het gaat bij het succesvol voeren van een kort geding procedure om een aantal essentiële zaken. Deze worden vaak onderschat door ‘gewone’ advocaten. De ervaring in het voeren van kort gedingen maakt dat we hierin gemiddeld veel succesvoller zijn dan anderen.

Zo is het ten eerste zaak dat de rechter in één oogopslag begrijpt dat het juridisch niet anders kan zijn dan dat wij het stellen. Voorts is het zaak dat de feiten zo logisch, helder en niet voor meerderlei vatbare interpretatie worden aangevoerd én bewezen door middel van producties, dat ook daar niets aan kan worden afgedaan. Bij een kort geding procedure heb je immers maar één kans en het moet dus direct raak zijn. Bovendien moet de ‘belangenafwegingsweegschaal’, die nu eenmaal altijd belangrijk is bij een kort geding doorslaan naar onze zijde. Want je kan wel juridisch gelijk hebben in een kort geding procedure, de voorzieningenrechter zal altijd beslissen mede op basis van de redelijke belangen over en weer op de korte termijn. Een kort geding is immers slechts een voorlopige voorziening. Een tijdelijke maatregel omdat een bodemprocedure niet kan worden afgewacht.

Kort geding procedure

De kort geding procedure is er een van ‘de korte klap’. Het aanvragen van het kort geding gaat als volgt. We stellen een concept kort geding dagvaarding op. Deze gaat naar de griffie van de rechtbank als ‘aanvraag kort geding’ met het verzoek een datum te bepalen voor de mondelinge behandeling van het kort geding. Vaak worden voorafgaand hieraan zogenaamde verhinderdata opgevraagd bij de cliënt en tegenpartij. Als die verhinderdata redelijk zijn en dus niet zo extreem veel dat een mondelinge behandeling op korte termijn niet mogelijk is, wordt daar rekening mee gehouden door de rechtbank. Vervolgens (dat gaat vaak binnen 24 uur) geeft de rechtbank de datum door. Deze wordt door ons dan ingevuld op de definitieve dagvaarding. Vervolgens brengen we de kort geding dagvaarding uit. Meestal is het kort geding binnen enkele weken.

Maar ook een nog spoediger kort geding behoort tot de mogelijkheden. In zaken waarbij er dezelfde dag of dezelfde week nog een beslissing van de rechter moet komen, kan dat ook. We hebben dat uiteraard heel vaak gedaan. Maak voor de mogelijkheden gerust een spoedafspraak met een van onze specialisten in kort geding. Neem direct contact met ons op.

Kort geding kosten, duur en hoger beroep kort geding

De kosten voor een kort geding verschillen van zaak tot zaak. Een eenvoudige vordering tot nakoming/incasso van bijvoorbeeld huur/huurpenningen of salaris is minder bewerkelijk dan een meer complexere kwestie met meer relevante feiten. Vanwege onze ervaring kunnen we zeker een reële inschatting maken van de kosten. Ook een fixed fee afspraak is bespreekbaar en komt regelmatig voor. Vraag ons direct per mail of telefoon naar een kostenindicatie en u weet waar u aan toe bent. De duur of doorlooptijd van een kort geding varieert van enkele dagen tot vier tot acht weken, afhankelijk van de spoedeisendheid en aard en complexiteit van het conflict.

Een hoger beroep van een kort geding is mogelijk. Dat duurt soms erg lang, maar in bepaalde gevallen kan een zogenaamd spoed appèl worden ingesteld zodat ook het hoger beroep van het kort geding snel is ingesteld en afgewerkt. Wij zijn de top specialisten in kort geding. Procestijgers. In zakelijke geschillen is er geen betere of meer gespecialiseerde advocaat in kort geding te vinden, daar staan wij voor. De beste advocaat in kort geding: Snijders Litigation.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ligitation advocaat om een conflict te winnen? Snijders Litigation heeft een team van de beste, meest gedreven procesadvocaten in Nederland. Veel mensen kiezen voor ons omdat daadkracht, vechtlust en diepe kwaliteit bij ons gegarandeerd zijn.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Het laatste nieuws

Actueel

Als procesadvocaat is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Alles over aansprakelijkheid en het aansprakelijkheidsrecht
Aansprakelijkheid is voor veel mensen niet een kwestie om zich op dagelijkse basis mee bezig [...]
Snijders Litigation verwelkomt vanaf 1 juni 2021 Erik Braun
Vanaf dinsdag 1 juni 2021 verwelkomen wij Erik Braun in het team van zeer ervaren [...]
Alles over een aanmaning
Hebt u een klant reeds een betalingsherinnering gestuurd, maar wordt uw factuur niet voldaan? Stuur [...]