073 7200 200

Procederen bij de rechtbank

Het procederen bij de rechtbank is in elke zaak anders.

Binnen het civiele recht worden o.a. kort gedingen, insolventieprocedures en veruit de meeste handelsgeschillen (bodemprocedures) behandeld bij de rechtbank. Iedere handelszaak met een geldelijk belang van meer dan EUR 25.000,- dient namelijk te worden voorgelegd aan de sector civiel van de rechtbank. In dergelijke zaken is procesvertegenwoordiging door een advocaat verplicht.

Snijders Litigation is gespecialiseerd in het procederen bij de rechtbank. Of we nu een nieuwe procedure voorbereiden/aanhangig maken, een processtuk schrijven of een zitting bijwonen, we werken dagelijks op een hoog niveau in (veelal) complexe zaken. Van een beslaglegging, een faillissementsaanvraag en een geschil over bestuurdersaansprakelijkheid tot conflicten in het vastgoed en de ICT en geschillen over aannemings- en franchisecontracten.

Het verloop van de procedure

Indien u besluit te procederen bij de rechtbank dient u de procedure in te leiden met een dagvaarding of verzoekschrift. Er zijn elf rechtbanken in Nederland en u dagvaardt uw tegenpartij in beginsel voor de rechtbank van zijn/haar vestigingsplaats of woonplaats, tenzij u contractueel anders bent overeengekomen of de wet dwingend anders voorschrijft.

De gedaagde partij krijgt vervolgens de gelegenheid zich schriftelijk te verweren. Na een persoonlijke verschijning voor de rechtbank (mondelinge behandeling of comparitie van partijen), doet de rechtbank uitspraak (bij vonnis of beschikking). Dit kan een einduitspraak zijn waarbij alle geschilpunten worden beslecht, maar de rechter kan zijn eindbeslissing ook aanhouden en via een tussenbeslissing één van de partijen bijvoorbeeld een bewijsopdracht geven of een deskundige benoemen.

Uw procedure bij de rechtbank wordt in beginsel behandeld en beslist door één rechter (een zogenoemde enkelvoudige kamer). Echter, indien de enkelvoudige kamer uw zaak ongeschikt acht voor behandeling en beslissing door één rechter, bijvoorbeeld vanwege de complexiteit ervan, dient zij deze te verwijzen naar een meervoudige kamer (bestaande uit drie rechters).

Snijders Litigation voor uw rechtbankprocedure

U bent op zoek naar een gedreven advocaat die uw zaak tot een goed einde brengt. Een advocaat die wil winnen en een verregaande specialistische kennis heeft van het recht dat op uw geschil van toepassing is. Maar niet alleen dat. U wil een advocaat die het procesrecht van A tot Z beheerst, die zich letterlijk elke dag bezighoudt met het procederen bij de rechtbank en die u daarin bij de hand neemt. Daarvoor staan wij.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ligitation advocaat om een conflict te winnen? Snijders Litigation heeft een team van de beste, meest gedreven procesadvocaten in Nederland. Veel mensen kiezen voor ons omdat daadkracht, vechtlust en diepe kwaliteit bij ons gegarandeerd zijn.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Het laatste nieuws

Actueel

Als procesadvocaat is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken.

Alles over aansprakelijkheid en het aansprakelijkheidsrecht
Aansprakelijkheid is voor veel mensen niet een kwestie om zich op dagelijkse basis mee bezig [...]
Snijders Litigation verwelkomt vanaf 1 juni 2021 Erik Braun
Vanaf dinsdag 1 juni 2021 verwelkomen wij Erik Braun in het team van zeer ervaren [...]
Alles over een aanmaning
Hebt u een klant reeds een betalingsherinnering gestuurd, maar wordt uw factuur niet voldaan? Stuur [...]